Material

Diversi Materiali di fabbricazione

VINYLMATERIAL (PVC plast)

  • Pinpoint Vinyl: Material som ursprungligen användes i de flesta europeiska och amerikanska fordon i deras äldre modeller från 60-, 70- och 80-talen. Det är ett material med två lager, ett yttre lager av högresistensplastmaterial och ett inre lager av blandad bomull.
  • Cabriolet-vinyl: Cabriolet-vinyl är ett material med en något annorlunda textur än Pinpoint Vinyl. Den här bibehåller en kornig touch som inte är lika smidig som den tidigare nämnda.
  • Kolonial Vinyl: Detta är originalmaterialet för de flesta engelska roadsters från 50-, 60- och 70-talen. Den kännetecknas av ett utseende och beröring som söker största möjliga likhet med huden.

Pinpoint/Kolonial/Cabriolet-Vinylens egenskaper: Styrka och hållbarhet/Utmärkt motståndskraft mot UV-strålar och temperaturförändringar.

CANVASMATERIAL (tyg).

  • Stayfast-duk: Canvasmaterial som består av tre lager (canvas, gummi, canvas), speciellt designat för tillverkning av sufflettar. Det är ett av de bästa alternativen för valuta för pengarna. Stayfast-duken har ett liknande utseende som det tyska Sonnenland-duken, men baksidan är slät så det finns inget mönster att fungera som headliner. Det är ett material som ofta används för att byta toppen av europeiska bilar som ett billigare alternativ till den ursprungliga tyska Sonnenland-duken.
  • Twillfast-duken: Detta är den amerikanska versionen av den Tyska Sonnenland-duken. Den största skillnaden är att den första är gjord med ett lager av blandad bomull, medan Tyska Sonnenland-duken är gjord av en polyesterblandning. När det gäller dess kvalitet började BMW testa Twillfast-duken i flera år för att fastställa dess motståndskraft, hållbarhet och missfärgning, och bestämde sig för att börja inkludera den som originalutrustning i sina modeller efter 1994, såsom 3-seriens E36-kaross och BMW Z3 E37-karosseri, och används än i dag.
  • Tyska Sonnenland-duken: Ingen beskrivning behövs. Det är originalmaterialet i de flesta tyska och exklusiva bilar. Dess tillverkning består av en blandning i tre lager, vilket är det mest hållbara alternativet jämfört med de tidigare materialen; ger en lite silkeslenare miljö, rikare i färg och utseende. Originalutrustning av: VW New Beetle Cabrio, Mercedes, Porsche, Saab, Volvo, BMW (modeller före 1994), etc.

Egenskaper hos Stayfast/Twillfast/Tyska Sonnenland-duken: Överlägsen hållbarhet och styrka, utmärkt rynkbeständighet, utmärkt hantering och flexibilitet för temperaturförändringar, särskilt vid låga temperaturer.